Gepost op

Hoe krijg ik een zonnebrand vlek uit mijn bikini? 5 handige tips!

tips tegen zonnebrandvlekken in je bikini Trendy Zomer 2018

Zoals je misschien zelf al eens ervaren hebt, geeft zonnebrand hele vervelende vlekken in jouw mooie bikini. Om dit te voorkomen of te verhelpen hebben wij speciaal voor jou een aantal handige tips op een rijtje gezet:

#1 – Laat je zonnebrand eerst goed intrekken
Zo voorkom je vlekken op je kleding en je bikini. Daarnaast trekt de zonnebrandcrème al goed in en beschermt deze beter tegen de zon. Vaak zitten er in zonnebrandcrèmes verschillende stoffen die niet zo goed zijn voor je kleding en je bikini, deze kunnen vervelende vlekken en verkleuringen veroorzaken. Smeer je dus ongeveer 20 minuten voordat jij je bikini aantrekt in. En geniet dan heerlijk van de zon!

#2 – Toch per ongeluk een zonnebrand vlek in je bikini?
Was je bikini dan zo snel mogelijk uit volgens de wasvoorschriften op het label. Mocht dit niet (helemaal) werken? Dan kun je waspoeder of groene zeep proberen te mengen met een beetje water, laat dit mengsel dan intrekken op de plaats waar de vlekken zitten en spoel dit vervolgens goed uit met kraanwater. Je kunt eventueel ook een klein borsteltje gebruiken om de vlek er (voorzichtig!) uit te borstelen.

#3 – Gebruik je een zonnebrand met zelfbruinen?
Dan is dat een extra factor om rekening mee te houden bij het verwijderen van de vlek. Het is aan te raden om een speciale vlekverwijderaar aan te schaffen om deze vlekken eruit te krijgen, denk hierbij aan HG of Citin. Fabrikanten van zonnebrandcrèmes raden aan om een vlekverwijderaar te gebruiken voor ‘vocht, planten en inkt.’ voor het verwijderen van deze vlekken.

#4 – Tegenwoordig zijn er ook een hoop zonnebrandcrèmes verkrijgbaar op basis van olie.
Dit geeft vettige vlekken wanneer het op je bikini of badpak komt. Als dat het geval is kun je proberen de vlek in de deppen met afwasmiddel of shampoo. Deze middelen werken namelijk ontvettend en zullen de meeste olie uit je badkleding opnemen.

#5 – Glansspoelmiddel voor in de vaatwassen is een goed middel om de gele vlekken van zonnebrandcrème te verwijderen!
Doe een flinke scheut glansspoelmiddel op de vlek en laat het een aantal uur intrekken. Laat het gerust een nachtje zo liggen! Vervolgens kun je jouw bikini gewoon mee wassen in de wasmachine. Grote kans dat de vlek verdwenen is! Een andere tip is om je bikini in een emmertje heet water te laten weken met een vaatwastablet. Gebruik hiervoor wel alleen witte vaatwastabletten. Vaatwastabletten met allerlei vrolijke kleurtjes kunnen juist weer vlekken geven in je kleding!

#6 – Extra tip
Als de vlek er echt niet uit gaat zit er niets anders op dan een nieuwe bikini aan te schaffen.. Om de pijn een beetje te verzachten krijg je met de kortingscode*: ZONNEBRANDVLEK 15% korting op jouw nieuwe favoriete bikini! En wanneer je tip #1 onthoudt krijg je nooit meer zonnebrand vlekken in je bikini.

Afbeeldingsresultaat voor zonnebrandvlek

Let op! Wij raden aan je bikini altijd direct na gebruik met lauw warm water uit te spoelen, met de hand te wassen en niet in direct zonlicht te drogen. Het wassen in de wasmachine raden wij af en daar kunnen wij ook geen garantie op bieden. Vlekken in je bikini door gebruik vallen ook niet onder garantie. Deze tips zijn een laatste redmiddel voor je bikini!

*Voorwaarden 15% kortingscode ZONNEBRANDVLEK
– Geldig bij besteding vanaf €50,-
– Niet geldig op sale-producten
– Niet geldig i.c.m. andere kortingscodes

Heb je advies nodig of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op via de chat; of als we daar even niet zijn via info@trendyzomer.nl. Wij proberen je bericht zo snel mogelijk te beantwoorden.